Deze bomen moeten wijken voor de nieuwe weg die er komt te liggen. Voor alle gekapte bomen, komt op een andere plek een boom terug.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze bomen moeten wijken voor de nieuwe weg die er komt te liggen. Voor alle gekapte bomen, komt op een andere plek een boom terug. © Frans Paalman

Bomenkap bij Hessenpoort voor megaproject Vechtdal Verbinding

De tijd van plannen maken is voorbij, de eerste voorbereidende werkzaamheden voor het infraproject Vechtdal Verbinding zijn begonnen. In Zwolle worden de eerste bomen gekapt, om straks plaats te maken voor de nieuwe weg.

Voor automobilisten die gebruik maken van de Hessenweg is het een wat kale aanblik. Landbouwmachines rijden af en aan door het gebied langs de Nieuwleusenerdijk om boomstammen weg te takelen. ,,We zijn nu bezig rondom de A28 en nabij bedrijventerrein Hessenpoort. Daar stonden bomen en bossages op de plek waar we straks de nieuwe weg aanleggen’’, zegt Projectmanager Vechtdal Verbinding Age Frank Beuving.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.