Volledig scherm
© ANP

Boos belletje naar tankstation leidt tot vondst hennepkwekerij in Zwolle

Een hennepkwekerij met 46 stekjes is dinsdag bij toeval opgerold in Zwolle. De vondst werd gedaan aan de Lassuslaan in Holtenbroek. De 33-jarige bewoner werd in de boeien geslagen.

De politie bezocht de bewoner van de woning vanwege een telefonische bedreiging. Een medewerkster van een tankstation belde de politie nadat zij telefonisch was bedreigd. ,,Het nummer was afkomstig van een woning aan de Lassuslaan. Daar zijn wij toen ‘s avonds langsgegaan’’, meldt een woordvoerder van de politie. Over de aard van de bedreiging doet de politie verder geen mededelingen.

Bij het aanspreken van de man werden in een kamer de hennepstekjes gevonden. De 33-jarige Zwollenaar werd opgepakt.

De plantjes zijn na de vondst vernietigd.

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’