Brandon (10) uit Zwolle wil Brandy zijn en nu kan ze dankzij gulle gevers eindelijk in meisjeskleren naar school

VideoGeboren als jongen ging de Zwolse Brandon (10) jarenlang ook in jongenskleren naar school. Maar ze voelt zich een meisje, en durft dat sinds kort ook overal te zeggen. Alleen: waar haal je plots een stapel meisjeskleren vandaan? Door een oproep op sociale media is ze - Brandy - bedolven onder de topjes, rokjes, broeken, shirts en jassen. ,,Ik wil geen dubbelleven leiden.”

Het lijkt een soort Sinterklaas. Vorige week verschenen al twee meiden aan de deur met een volle tas met kleren, make-up en geld om te shoppen. Deze ochtend zijn ze er weer, met een nieuwe lading, nog eens 6,5 kilo aan meisjeskleding. Een voor een haalt Brandy shirtjes, topjes, broeken, een badpak en een jas tevoorschijn. Een dikke trui drukt ze direct tegen haar wang. ,,Lekker warm!”

  1. Van welke tattoo heb jij spijt? Laat het ons weten!
    Oproep

    Van welke tattoo heb jij spijt? Laat het ons weten!

    De kleinste tattoos lijken de meeste spijt op te leveren, soms al op dezelfde dag. Over grotere tattoos, zoals een sleeve (een bijna geheel versierde arm), is meestal lang nagedacht en overlegd met de tattoo-artiest. Daardoor krijgen mensen minder vaak spijt van zo’n grote versiering. Dat schrijft emeritus-hoogleraar Henri Beunders in het boek Optocht der tattoos, dat donderdag wordt gepresenteerd in Arminius in Rotterdam, in aanwezigheid van tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher.