De opvang van het Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan in Zwolle
Volledig scherm
PREMIUM
De opvang van het Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan in Zwolle © Google Maps

Brandstichter in Zwolle hoorde stemmen in zijn hoofd: ‘Die zeiden: steek aan, steek aan’

Op het moment dat de brandweer op 7 februari komt aangesneld om een brand bij een opvang van het Leger des Heils in Zwolle te blussen, meldt de dader zich bij het politiebureau. Stemmen in zijn hoofd hadden hem aangezet zijn matras in de fik te steken, zei de 50-jarige Christiaan M.

 1. Hutjemutje bij de ene zwemplas in Zwolle en lekker rustig bij de andere: ‘Meer spreiding mag best’
  PREMIUM

  Hutjemutje bij de ene zwemplas in Zwolle en lekker rustig bij de andere: ‘Meer spreiding mag best’

  In de rij naar het strand. En geef ze eens ongelijk. Zwollenaren trekken deze warme dagen massaal naar de drie recreatieplassen in de stad. De een heel bewust van het rondwarende coronavirus, de ander die zich er niet druk om maakt. Dat doen de instanties wel. ‘De Wijthmenerplas is te druk, kom niet meer’, klonk het vrijdag voor de tweede dag op rij. En dan zit er waarschijnlijk ook nog blauwalg in de Milligerplas.
 2. Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’
  PREMIUM
  video

  Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’

  Het bos? Daar is de familie Post al tien jaar niet meer geweest. Het strand? Ook geen optie met het hele gezin. Samen naar een verjaardag? Vergeet het maar met twee volwassen kinderen in de rolstoel en een kleine auto voor de deur. Jarenlang regelden ze al hun vervoer, noodzakelijk of niet, met het ov, maar het corona-virus duwde het Zwolse gezin over de rand. ,,Het gaat gewoon niet meer’’, moeten Martijn en Mandy Post bekennen. ,,Die rolstoelbus moet er nu echt komen.’’