De opbouw van een trouwfeest in de Noorderkolk in Zwolle, juni 2019. Het feest had nooit gehouden mogen worden in dit natuurgebied.
Volledig scherm
PREMIUM
De opbouw van een trouwfeest in de Noorderkolk in Zwolle, juni 2019. Het feest had nooit gehouden mogen worden in dit natuurgebied. © Martijn Kleingeerts (Twitter)

Bruidegom die trouwde in natuurgebied Zwolle moet voor de rechter komen

De rechtbank buigt zich binnenkort over een trouwfeest in een beschermd natuurgebied bij Zwolle. Het bruidspaar had om toestemming gevraagd, maar kreeg die niet. Toch ging het feest in de Noorderkolk vorig jaar door. De bruidegom en de ceremoniemeester hadden beter moeten weten, stelt justitie nu.

  1. ‘Kafkaiaans debat’ over een bruiloft in Zwolle die nooit gehouden had mogen worden
    PREMIUM
    video

    ‘Kafkaiaans debat’ over een bruiloft in Zwolle die nooit gehouden had mogen worden

    Het Openbaar Ministerie onderzoekt of een Zwols echtpaar kan worden vervolgd voor het houden van een illegaal trouwfeest. Het huwelijk in een natuurgebied bij Zwolle werd willens en wetens zonder vergunning gehouden en deed de afgelopen maanden veel stof opwaaien. Wethouders René de Heer (VVD) en William Dogger (Swollwacht) hebben zich maandagavond verantwoord in een raadsdebat dat tot diep in de nacht duurde.