Volledig scherm
Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem. © ANP

Burgemeester Arnhem steunt ingrijpen politie tegen supporters PEC Zwolle: ‘Onsportieve kereltjes’

Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem, heeft gereageerd op de ongeregeldheden na het duel tussen PEC Zwolle en Vitesse. Drie PEC-supporters werden opgepakt, tot grote woede van de voorzitter van de supportersvereniging. Maar Marcouch schaart zich achter het politie-optreden en spreekt van ‘onsportieve kereltjes’.

Na afloop van het met 3-0 verloren duel in Arnhem werd het volgens de politie onrustig in het uitvak met supporters van PEC Zwolle. Eén agent zou klappen hebben gekregen, terwijl een ander in zijn rug werd getrapt. Drie fans werden opgepakt: twee voor mishandeling, de derde vanwege belediging.

Het ingrijpen van de politie schoot bij de voorzitter van de supportersvereniging van PEC Zwolle, Freddy Eikelboom, compleet in het verkeerde keelgat. Zijn 18-jarige zoon was één van de arrestanten. De voorzitter spreekt van ‘agressieve agenten’. ,,Dit had op een andere manier opgelost kunnen worden. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt”, stelt Eikelboom, die overweegt aangifte te doen tegen een agent die hem met een knuppel sloeg.

‘Onsportief’

Maar volgens burgemeester Ahmed Marcouch treft de politie geen blaam. ‘Van dienders en stewards blijf je af. Steun voor het politieoptreden’, stelt Marcouch, als burgervader verantwoordelijk voor de openbare orde, op Twitter. Hij noemt de aangehouden supporters ‘onsportieve kereltjes die niet eens zichzelf in toom kunnen houden’.