Volledig scherm
PREMIUM
© Frans Paalman

Burgemeester sluit drugswoning Stadshagen

updateBurgemeester Peter Snijders heeft vrijdag een woning aan de Jac P. Thijsselaan gesloten vanwege drugshandel. De bewoners zijn voorlopig niet meer welkom in het huurhuis. Het gaat om het pand waar Irakees ‘De Bolle’ R. (27) en zijn broertje Lazyar A.S. (21) wonen. 

 1. Politie en gemeente grijpen hard in na drugsoorlog in Zwolle: ‘Geweld moet stoppen’
  PREMIUM

  Politie en gemeente grijpen hard in na drugsoor­log in Zwolle: ‘Geweld moet stoppen’

  Kopstukken van drugsbendes in Zwolle zitten vast, criminele jeugdgroepen worden aangepakt. Politie en gemeente grijpen hard in op de drugsmarkt in de stad. Maar de vraag naar harddrugs is groter dan ooit. Daarom wordt nog meer ingezet op het ‘aanpakken’ van de gebruiker. Ook ‘nieuwkomers’ in de drugshandel wordt snel een halt toegeroepen. Politiechef Riemer van Beem: ,,We willen niet dat mensen een slaatje proberen te slaan uit de vrijgekomen markt.’’
 2. Superzeldzame paddenstoel gespot vlak bij Zwolse binnenstad: ‘Voor het laatst gezien in 2004’
  PREMIUM
  video

  Superzeld­za­me padden­stoel gespot vlak bij Zwolse binnenstad: ‘Voor het laatst gezien in 2004’

  In Nederland werd hij voor het laatst gezien in Limburg in 2004. Toch spotte ecoloog Melchior van Tweel 'm deze week in Zwolle, vlak bij de binnenstad: de roestvlekkencantharel, een zeer zeldzame paddenstoelensoort. ,,Toen ik 'm zag, dacht ik dat het wel eens wat bijzonders kon zijn. Ik nam er twee mee en ontdekte thuis dat het deze zeldzame soort is.’’ Collega-ecologen reageren enthousiast.