Anton Beijer uit Zwolle Zuid maakt zich zorgen over het vuurwerkvandalisme in zijn buurt. Vorige week werden drie afvalbakken opgeblazen, de brokstukken liggen nog langs de weg.
Volledig scherm
PREMIUM
Anton Beijer uit Zwolle Zuid maakt zich zorgen over het vuurwerkvandalisme in zijn buurt. Vorige week werden drie afvalbakken opgeblazen, de brokstukken liggen nog langs de weg. © Frans Paalman

Buurt in Zwolle-Zuid ligt wakker van vuurwerkvandalisme: ‘Er vallen nog eens dooien en gewonden’

In de wijk Geren in Zwolle Zuid liggen bewoners 's nachts wakker van de vernielingen die worden aangericht door nitraatbommen. En de angst zat er al flink in na de explosies bij de woning van een café-eigenaar. Volgens de politie is het aantal vernielingen met vuurwerk in de wijk opvallend. 

0 reacties

  1. Brand bij afvalbedrijf van Lidl-miljardair zorgt voor hoofdbrekens in Zwolle: ‘Schade is aanzienlijk’
    PREMIUM
    video

    Brand bij afvalbe­drijf van Lidl-miljardair zorgt voor hoofdbre­kens in Zwolle: ‘Schade is aanzien­lijk’

    Recyclebedrijf PreZero onderzoekt mogelijkheden om het sorteren en verwerken van plastic en verpakkingen snel te hervatten. De verwerkingsinstallatie in Zwolle is onbruikbaar na de verwoestende brand van woensdagochtend. Het vuur is ontstaan in een residubak van de sorteerinstallatie, de oorzaak is nog onduidelijk. De brand heeft overlast veroorzaakt in de omgeving, voor verkeer op de A28 en voor het busvervoer in de regio.