Volledig scherm
© Frans Paalman/fotobewerking De Stentor

Café Bruut twee weken dicht na granaatvondst

Café Bruut aan de Voorstraat in Zwolle moet twee weken dicht blijven. Dat heeft burgemeester Snijders van Zwolle besloten.

Bij het café werd vanochtend een granaat aan de deur gevonden

Vanwege de verstoring van de openbare orde is het nodig om de situatie even te bevriezen, schrijft hij in een verklaring, die aan het einde van de middag is uitgegeven.

De volledige verklaring luidt als volgt: 

‘’Vanochtend rond 9 uur werd ik door de politie geïnformeerd over een verdachte situatie bij bar Bruut. Daarmee wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de eerdere gebeurtenissen bij Bruut. Vrij snel daarna werd duidelijk dat het om een granaat ging. 

Een ernstig incident, dat opnieuw leidt tot schrik en angst bij omwonenden en andere Zwollenaren. Inmiddels is de granaat onschadelijk gemaakt en de situatie ter plaatse onder controle. Het politieonderzoek is in volle gang en zal vanavond ook al aan de orde komen in Opsporing Verzocht.

Vanwege de verstoring van de openbare orde heb ik zojuist besloten dat bar Bruut de komende twee weken dicht moet blijven. Het is goed om de situatie even te bevriezen.‘

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.