Volledig scherm
Minister Ank Bijleveld van Defensie (hier op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad) maakt op maandag 27 januari deel uit van een topzware CDA-delegatie in Zwolle. © ANP

CDA met topzware delegatie naar Zwolle voor discussie over de toekomst van Nederland

Het Christen-Democratisch Appèl  (CDA) is op maandagavond 27 januari met een topzware delegatie aanwezig in Zwolle. CDA-leden kunnen dan in discussie gaan met twee ministers (Ank Bijleveld van Defensie en Raymond Knops van Binnenlandse Zaken) en vier Kamerleden (Lenny Geluk, Anne Kuik, Maurits von Martels en Harry van der Molen).

De bijeenkomst vindt plaats in het Zone.college in Zwolle van 19.30 tot 21.30 uur en staat in het teken van van het landelijke discussiestuk ‘Zij aan Zij - Toekomstperspectief voor Nederland in 2030’. De uit IJsselmuiden afkomstige Bijleveld was eerder Commissaris van de Koning in Overijssel.

Hilde Palland

De aftrap van de avond betreft een lezing van Damiaan Denys (neurowetenschapper en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam). Hij vraagt zich af hoe het kan dat ‘we als land aangeven gelukkig te zijn’ terwijl er aan de andere kant een groot appel wordt gedaan op de geestelijke gezondheidszorg.

Daarna kunnen CDA-leden in discussie met de ministers en de volksvertegenwoordigers over het lijvige discussiestuk dat is samengesteld door de partij. De presentatie is in handen van een vijfde Kamerlid (Hilde Palland uit Kampen).

 1. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

  Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

  Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:
 2. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 3. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”