Volledig scherm
PREMIUM
Geen gebruik en geen verkoop meer van lachgas in Zwolle. Met dat voorstel komt de lokale CDA-fractie. © ANP

CDA wil totaalverbod op lachgas in Zwolle: ‘Nu verbieden, voor het te laat is’

Hoewel de gezondheidsrisico’s van lachgas nog niet volledig in beeld zijn, wil de Zwolse CDA-fractie zo snel mogelijk een lokaal verbod voor het verdovende gas dat via ballonnen ingenomen wordt. ,,Nu we de kans hebben, moeten we dat direct doen.”

Een verbod moet het gebruik, maar ook de verkoop van lachgas in bijvoorbeeld cafés, een halt toe roepen. Raadslid Margriet Boersma wil dat Zwolle daarmee het voorbeeld van Arnhem volgt, dat het onder jongeren populaire middel al verbood via de Wet milieubeheer. 

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”