Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Cel en tbs voor man die huis in Zwolle in de fik wilde steken

Een 34-jarige man uit Zwolle is dinsdag veroordeeld tot 225 dagen cel en tbs met voorwaarden. De man heeft bekend dat hij op 10 juni vorig jaar van plan was zijn woning aan de Dollard in de Aa-landen in Zwolle in brand te steken.

De 34-jarige Larsen J. was die dag in ernstig verwarde toestand. De combinatie van drankgebruik en een voor hem uitzichtloze situatie maakte dat hij een jerrycan benzine aanschafte en de inhoud over gordijnen en de bank goot. De vluchtige stof had na enkele uren makkelijk tot ontbranding kunnen komen, maar zijn vader en de politie grepen in. 

 1. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

  Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

  Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:
 2. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.