Chauffeurs in gesprek met Zwolse rolstoelers na klachten

Ze rijden dikwijls te hard en zijn vaak onvriendelijk. Zwolse gehandicapten hebben wel wat aan te merken op het gedrag van buschauffeurs. Na een reeks klachten gaan de partijen nu met elkaar om tafel. Ook om elkaar beter te leren kennen.

Zwolse rolstoelers uitten afgelopen december,  in een verhaal in de Stentor, felle kritiek op buschauffeurs. Voor vervoerder Keolis (Syntus) kwam dat commentaar als een donderslag bij heldere hemel. Chauffeurs die veel te hard door de bocht rijden? Die met tegenzin een rij-plank neerleggen voor een gehandicapte? Die bot en chagrijnig reageren op een hulpverzoek? De busmaatschappij herkent zich helemaal niet in die klachten. Ook nu niet, vijf maanden later, vertelt woordvoerster Lotte Hendriksen. 

  1. Muziekcafé The Livingroom in Zwolle wordt hippe wijnbar
    PREMIUM

    Muziekcafé The Livingroom in Zwolle wordt hippe wijnbar

    Terwijl de bierlucht nog in het pand hangt, zijn de nieuwe eigenaren het voormalige café The Livingroom al flink aan het strippen. Ze beginnen er een wijnbar. Pieter Blaauwhof en Hinrich Prins denken er wel over om conservatoriumstudenten een podium te blijven bieden. ,,Maar dan akoestisch. We hebben ook al gesproken met de buurman’’, doelt Pieter Blaauwhof op de bewoner van een naastgelegen appartement die last had van The Livingroom. Het strippen van de zaak is al begonnen en als alles meezit kan de nog naamloze wijnbar eind juni al open.