Manager Lianne Booijink van het Ronald McDonald Huis in Zwolle met vice-voorzitter van het bestuur Evert Leideman en bestuurslid van de Ronald Mc Donald Rally Sjoerd-Jan Feenstra en Ferry Muller van hoofdsponsor Pouw bij een oldtimer. De Ronald Mc Donald Rally met oldtimers brengt veel geld in het laatje voor het huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Manager Lianne Booijink van het Ronald McDonald Huis in Zwolle met vice-voorzitter van het bestuur Evert Leideman en bestuurslid van de Ronald Mc Donald Rally Sjoerd-Jan Feenstra en Ferry Muller van hoofdsponsor Pouw bij een oldtimer. De Ronald Mc Donald Rally met oldtimers brengt veel geld in het laatje voor het huis. © Alex Mulder

Coronatijd ook financieel pittig voor Ronald McDonald Huis in Zwolle: ‘Wat er ook gebeurt, we gaan door’

Het waren pittige tijden in het Ronald McDonald Huis in Zwolle afgelopen maanden, toen ze door corona noodgedwongen maar vijf van de acht kamers beschikbaar hadden voor ouders van vroeggeboren baby’tjes en ze bovendien 130.000 euro sponsorgeld misliepen omdat de Homeride niet door kon gaan.

 1. Hutjemutje bij de ene zwemplas in Zwolle en lekker rustig bij de andere: ‘Meer spreiding mag best’
  PREMIUM

  Hutjemutje bij de ene zwemplas in Zwolle en lekker rustig bij de andere: ‘Meer spreiding mag best’

  In de rij naar het strand. En geef ze eens ongelijk. Zwollenaren trekken deze warme dagen massaal naar de drie recreatieplassen in de stad. De een heel bewust van het rondwarende coronavirus, de ander die zich er niet druk om maakt. Dat doen de instanties wel. ‘De Wijthmenerplas is te druk, kom niet meer’, klonk het vrijdag voor de tweede dag op rij. En dan zit er waarschijnlijk ook nog blauwalg in de Milligerplas.
 2. Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’
  PREMIUM
  video

  Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’

  Het bos? Daar is de familie Post al tien jaar niet meer geweest. Het strand? Ook geen optie met het hele gezin. Samen naar een verjaardag? Vergeet het maar met twee volwassen kinderen in de rolstoel en een kleine auto voor de deur. Jarenlang regelden ze al hun vervoer, noodzakelijk of niet, met het ov, maar het corona-virus duwde het Zwolse gezin over de rand. ,,Het gaat gewoon niet meer’’, moeten Martijn en Mandy Post bekennen. ,,Die rolstoelbus moet er nu echt komen.’’