Bij de gemeente Zwolle moet - in overleg met de veiligheidsdiensten - een makkelijk vindbaar meldpunt komen om mogelijke misstanden aan te kaarten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de gemeente Zwolle moet - in overleg met de veiligheidsdiensten - een makkelijk vindbaar meldpunt komen om mogelijke misstanden aan te kaarten. © ANP XTRA

Criminelen in de straat? Verklik ze bij de gemeente Zwolle via tiplijn

PollVermoedens van wapen- en drugshandel bij de buren? Is een ondernemer ineens ook ’s nachts actief in zijn pand? Zijn er andere opvallende ontwikkelingen in de straat? De gemeente Zwolle komt met een eigen kliklijn voor dit soort zaken.

Een raadsmeerderheid onder aanvoering van coalitieleider Gerdien Rots (ChristenUnie) wil dat er een gemeentelijk meldpunt komt voor inwoners die opmerkelijke zaken aantreffen in hun omgeving.

  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.