Volledig scherm
PREMIUM
Taco Zandbergen voor Café De Welvaart op Ameland. © Eigen foto

Crowdfunding geslaagd! Taco Zandbergen uit Zwolle opent zijn Café De Welvaart op Ameland

Het is gelukt! Taco Zandbergen (25), geboren in Ommen, werkte jarenlang in de horeca in Zwolle en Meppel, maar had één grote droom. Met zijn crowdfundingscampagne wist hij dit jaar voldoende geld binnen te halen om die droom ten uitvoer te brengen: een speciaalbierencafé op Ameland. Vrijdag is de officiële opening van het compleet opgeknapte Café De Welvaart.

Je had 165.000 euro nodig, zei je begin dit jaar, maar je hebt ‘maar’ 90.000 euro met de crowdfunding binnengehaald. Red je het dan wel?

,,Ja, dat klopt. Ik heb het benodigde bedrag naar beneden kunnen vaststellen omdat zowel de bank als de brouwerij met me in zee zijn gegaan.”

  1. Een tunnel voor de A28 bij Zwolle? Deze ingenieur (90) bedacht een halve eeuw geleden al een alternatieve route voor de snelweg
    PREMIUM
    Poll + Video

    Een tunnel voor de A28 bij Zwolle? Deze ingenieur (90) bedacht een halve eeuw geleden al een alternatie­ve route voor de snelweg

    De A28 doorsnijdt Zwolle, maar het had ook heel anders gekund. De inmiddels 90-jarige Rommert Krijtenburg presenteerde in de jaren 60 bij Rijkswaterstaat een alternatief snelwegtracé. Zijn voorstel sneuvelde. Tegenwoordig wordt nagedacht over een A28-tunnel, maar is Krijtenburgs variant alsnog dé oplossing? De civiel ingenieur buigt zich er een halve eeuw later nog eens over.