De startbaan van Lelystad Airport.
Volledig scherm
PREMIUM
De startbaan van Lelystad Airport. © Foto Freddy Schinkel

D66 sloeg in Zwolle hard op de trom over Lelystad Airport, maar vervolgens bleef het stil

Als de coalitiepartijen Zwolse ‘slachtoffers’ van Lelystad Airport aan hun lot overlaten, dan pakken we zelf de handschoen wel op. Met dat idee kondigde D66 half februari een actiedag aan. Maar niet alleen de luchtvaart viel de voorbije weken stil, ook vanuit de Zwolse oppositiepartij verstomde het geluid.

De discussie laaide flink op, zo'n anderhalve maand geleden. Moest de gemeente Zwolle haar burgers nu wel of niet wijzen op de mogelijkheid een brief naar het ministerie te sturen? Daarmee zouden inwoners in de toekomst hun recht op een mogelijke schadevergoeding behouden in verband met de uitbreiding van Lelystad Airport. Vliegveldwethouder William Dogger en coalitiepartijen ChristenUnie, GroenLinks, Swollwacht en VVD vonden het geen taak van de gemeente burgers hierin te begeleiden, de oppositiepartijen D66, PvdA, CDA en SP wel. 

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.