Volledig scherm
Zwolle kreeg in 2016 een ‘gaybrapad’ : een oversteek in de kleuren van de regenboog om om te benadrukken dat de stad elke seksuele geaardheid accepteert. © Frans Paalman

D66 Zwolle wil extra aandacht acceptatie homoseksualiteit

D66 Zwolle wil extra aandacht voor de acceptatie van homoseksualiteit in de stad. Aanleiding is het grootschalige onderzoek dat de GGD recentelijk deed naar seks. Daaruit kwam naar voren dat jongeren in deze regio op een aantal gebieden minder tolerant zijn ten opzichte van homoseksualiteit dan elders in het land. D66 stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De politieke partij wil weten of de hogere intolerantie ook voor Zwolle geldt en of het college in dat geval van plan is daar meer aan te doen. Ook vraagt D66 naar het evenement Zwolle Pride, dat deze zomer wordt gehouden. ‘Is er bijvoorbeeld een speciaal programma voor jongeren en op scholen?’

Raadslid Sonja Paauw geeft aan dat de vrijheid om jezelf te zijn een fundamentele waarde is. “Ongeacht je afkomst, religie, geaardheid of welk gegeven dan ook moet je in Zwolle kunnen zijn wie je bent.” Toch blijft de regio Overijssel achter op het gebied van tolerantie. “Twee meisjes die elkaar straat zoenen, wordt door 17 procent niet goed gevonden, landelijk is dit 12 procent. En ook dat is te veel. Er is nog genoeg werk te verzetten om tolerantie onder jongeren ten opzichte van seksuele diversiteit nog verder te vergroten” aldus Sonja Paauw. ,,We zijn blij met de inspanningen die er al zijn, maar op basis van dit onderzoek is extra inzet wat D66 betreft nodig.”

  1. Isala-verpleegkundige Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Isa­la-verpleeg­kun­di­ge Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Ook Rebecca Hoekstra Andringa is wel eens boos op de politie. ‘Agenten, laten we eerlijk zijn, ik ben er niet altijd dikke maten mee’, postte de verpleegkundige van Isala vanavond op haar Facebook-pagina. Maar ze heeft tegelijk mateloos respect voor het werk dat de mannen en vrouwen in het blauw uitvoeren. Haar lofzang kreeg dankzij de politie in Zwolle razendsnel een breed podium op social media.