Volledig scherm
PREMIUM
Sunil - videostill RTL © Videostill RTL

Dakloze Sunil uit Zwolle verovert harten van tv-kijkers, maar zijn buren belandden in een nachtmerrie

Dakloze Zwollenaar Sunil verovert de harten van honderdduizenden televisiekijkers. Beau van Erven Dorens helpt hem aan een woning en biedt hem de kans zijn leven op orde te krijgen. In Zwolle worden meer daklozen op deze manier geholpen. Schrijnende gevallen en dat gaat niet altijd direct goed. Ook niet bij Sunil. ,,Wij gunnen hem ook het beste. Maar ons leven is sinds hij hier woont veranderd in een nachtmerrie’’, zeggen zijn buren.

Wie het programma De Sleutel volgt krijgt mogelijk de indruk dat daklozen die meedoen worden bevoorrecht. Ze krijgen ineens de sleutel van een woning en trekken daar direct in. In de praktijk gebeurt dit veel vaker en is het enige verschil dat er nu een cameraploeg bij is, zegt directeur Sjoerd Quint van woningstichting Openbaar Belang uit Zwolle.

  1. Hofnaaisters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is
    PREMIUM

    Hofnaai­sters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is

    Jaar in jaar uit vermaken twee Zwolse dames het pak voor de nieuwe Prins Carnaval. Zonder dat ze weten wie het is. De maten krijgen ze door en dan is het de kunst om het prinsenpak van de huidige hoogheid aan te passen aan het postuur van de nieuwe. Margriet Velthuis (74) en Nel Oterdoom (50) zijn de hofnaaisters van carnavalsvereniging de Eileuvers in Zwolle. ,,Noem ons maar coupeuses. Anders krijgen mensen van die gekke associaties.’’