De uitgebrande voorgevel van de woning van Dinkelberg.
Volledig scherm
PREMIUM
De uitgebrande voorgevel van de woning van Dinkelberg. © archief/Pedro Sluiter

Danny R. (33) uit Zwolle veroordeeld tot vier jaar voorwaardelijk vanwege brandstichting met molotovcocktails

De man achter de brandbommen die een huis aan de Berkumstraat in Zwolle lieten afbranden, heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar gekregen. De rechtbank wil R. het liefst jaren de cel in sturen, maar doet dat niet om zijn lopende tbs-behandeling niet te onderbreken. Ook moet hij een schadevergoeding van bijna 9000 euro betalen. 

 1. Geleboekjesgekte bij de GGD: gevaccineerden komen massaal stempel halen in Zwolle
  PREMIUM
  VIDEO

  Geleboek­jes­gek­te bij de GGD: gevacci­neer­den komen massaal stempel halen in Zwolle

  Is het een evenement? Er staan partytenten en statafels en er klinkt gitaarspel op het achterplein van de GGD IJsselland in Zwolle. Maar nee, het is ‘afstempelspreekuur’. Wie hongert naar een coronavaccinatiestempel in z’n gele boekje kan vanmiddag langskomen. En dat gebeurt massaal. Gestaag vormen zich rijen bij de vier partytenten waar alleen maar het geluid van stempels klinkt. En: ,,Prettige vakantie!”
 2. Geen bewijs: vrijspraak voor vermeende chauffeur moordpoging Zwolse drugsoorlog in 2016

  Geen bewijs: vrijspraak voor vermeende chauffeur moordpo­ging Zwolse drugsoor­log in 2016

  Julian M. is vrijgesproken voor betrokkenheid bij een moordpoging in Zwolle in 2016. Er is onvoldoende bewijs dat hij de auto bestuurde van waaruit Abas M. op twee Zwolse broers schoot. In 2019 volgde een andere moordpoging door Abas M., opnieuw vanuit een auto. De chauffeur van die auto is wel veroordeeld: Jaemy P. hoeft niet meer de cel in, want zat al lang genoeg in voorarrest. De moordpogingen hadden te maken met de Zwolse drugsoorlog.