De wandelstok van Coen Otten kwam afgelopen nacht goed van pas.
Volledig scherm
PREMIUM
De wandelstok van Coen Otten kwam afgelopen nacht goed van pas. © Pedro Sluiter Foto

Dappere Coen (67) verjaagt inbrekers met wandelstok uit brillenwinkel in Zwolle: ‘Achteraf knikkende knieën’

Een drietal inbrekers sloeg vannacht toe bij Roosdorp Opticiens aan het Groot Wezenland in Zwolle. Het trio werd betrapt en verjaagd door Coen Otten (67), die boven de zaak woont en naar beneden snelde. ,,Ik had een grote wandelstok bij me en schreeuwde: sodemieter op!”

 1. Hutjemutje bij de ene zwemplas in Zwolle en lekker rustig bij de andere: ‘Meer spreiding mag best’
  PREMIUM

  Hutjemutje bij de ene zwemplas in Zwolle en lekker rustig bij de andere: ‘Meer spreiding mag best’

  In de rij naar het strand. En geef ze eens ongelijk. Zwollenaren trekken deze warme dagen massaal naar de drie recreatieplassen in de stad. De een heel bewust van het rondwarende coronavirus, de ander die zich er niet druk om maakt. Dat doen de instanties wel. ‘De Wijthmenerplas is te druk, kom niet meer’, klonk het vrijdag voor de tweede dag op rij. En dan zit er waarschijnlijk ook nog blauwalg in de Milligerplas.
 2. Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’
  PREMIUM
  video

  Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’

  Het bos? Daar is de familie Post al tien jaar niet meer geweest. Het strand? Ook geen optie met het hele gezin. Samen naar een verjaardag? Vergeet het maar met twee volwassen kinderen in de rolstoel en een kleine auto voor de deur. Jarenlang regelden ze al hun vervoer, noodzakelijk of niet, met het ov, maar het corona-virus duwde het Zwolse gezin over de rand. ,,Het gaat gewoon niet meer’’, moeten Martijn en Mandy Post bekennen. ,,Die rolstoelbus moet er nu echt komen.’’