Een monteur ontfermt zich over een kapotte elektrische bus van Keolis in de 'verbeterstraat' in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Een monteur ontfermt zich over een kapotte elektrische bus van Keolis in de 'verbeterstraat' in Zwolle. © Foto Frans Paalman Zwolle

De Chinese blunderbussen van Keolis: vijf vragen en antwoorden

De slepende kwestie met de 259 blunderbussen van Keolis lijkt vrijdag een apotheose te bereiken. Dan moet het bedrijf twee ‘voorbeeldbussen’ laten keuren door acht chauffeurs van vervoersbedrijf Keolis. Worden ze goedgekeurd, dan wordt de hele vloot op eenzelfde wijze omgebouwd. Worden de bussen afgekeurd, dan dreigt een juridisch steekspel van aansprakelijkheden, in gebreke stellingen en boetes.

1 reactie

 • Willem Heerema

  1 maand geleden
  Laten we proberen om busmaaschappij #EBS weg te houden, i.v.m. schendingen van mensenrechten door hun moedermaatschappij Egged EBS, dat een vitale schakel is in de Israelische bezettingseconomie. De Hoge Commissaris van de VN voor de Mensenrechten bracht deze onlangs haar database A/HRC/43/71 uit van zakelijke ondernemingen die actief betrokken zijn bij de illegale nederzettingen. EBS staat ook op die lijst.
 1. Familie van opgegeven kankerpatiënt Dilara huilt tranen van geluk in Istanboel: ‘Het is een wonder’
  PREMIUM

  Familie van opgegeven kankerpa­tiënt Dilara huilt tranen van geluk in Istanboel: ‘Het is een wonder’

  Er gloort hoop voor de 25-jarige Dilara, zegt haar familie. De jonge Zwolse werd in januari in allerijl vanuit ziekenhuis Isala in Zwolle naar Turkije gebracht, nadat Nederlandse artsen de behandeling wilden staken omdat ze die als uitzichtloos beschouwden. ,,We huilden van verdriet en nu huilen we tranen van geluk’’, vertelt haar broer Onur Sahin. Hij spreekt van een wonder.