Robin van de Kuijt vertelt over hoe autisme hem jarenlang in de weg zat, zonder dat hij een diagnose had. Van het afzeggen van verjaardagen tot een alcoholverslaving, Robin zat diep. Nu hij een diagnose heeft en therapie heeft gehad, wil hij zijn ervaringen inzetten om anderen te helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Robin van de Kuijt vertelt over hoe autisme hem jarenlang in de weg zat, zonder dat hij een diagnose had. Van het afzeggen van verjaardagen tot een alcoholverslaving, Robin zat diep. Nu hij een diagnose heeft en therapie heeft gehad, wil hij zijn ervaringen inzetten om anderen te helpen. © Foto Frans Paalman Zwolle

Depressief, alcoholver­slaafd en het liefst alleen: Robin uit Zwolle openhartig over hoe autisme zijn leven onbewust beïnvloed­de

Stijlvol gekleed, open uitstraling, sociaal tegenover iedereen en twee kinderen met zijn vriendin. Dat lijkt een perfect leven, maar tot ver in zijn twintiger jaren wist Zwollenaar Robin van de Kuijt dat er iets niet klopte. Verjaardagfeestjes sloeg hij liever over, op zijn werk viel hij vaak uit, niemand begreep hem. De verlossing kwam met de diagnose autisme, maar de weg daarnaartoe leidde langs zware depressies, een alcoholverslaving en diepe eenzaamheid.

0 reacties

 1. Dedemsvaarter verhandelde erectiepillen met Henk Wolters uit Zwolle, ‘maar nooit drugs’
  PREMIUM

  Dedemsvaar­ter verhandel­de erectiepil­len met Henk Wolters uit Zwolle, ‘maar nooit drugs’

  Domino's, Max Verstappens, hartjes. Stuk voor stuk xtc-pillen, waar Jan van S. uit Dedemsvaart het aan de telefoon met Henk Wolters uit Zwolle over had. Wolters is in 2019 geliquideerd, maar Van S. is een van de medeverdachten in het grote onderzoek Macan. Hij bezweert nooit in drugs te hebben gedeald. Wel in erectiepillen. Daarvan vond de politie er meer dan 10.000 bij hem thuis. ,,Een florerende handel’’, meent de officier van justitie.
 2. De een wacht met smart op vaccinatie-oproep, de ander krijgt er twee: ‘Niet te voorkomen’
  PREMIUM

  De een wacht met smart op vaccinatie-op­roep, de ander krijgt er twee: ‘Niet te voorkomen’

  Ben je inmiddels lang en breed gevaccineerd, krijg je wéér een brief in de bus met de uitnodiging om een prik te komen halen. Het overkwam George Brands uit Zwolle en hij is lang niet de enige. Het maakt dat hij zo z’n twijfels heeft bij de administratie rond de vaccinatiecampagne, maar volgens het RIVM is dat niet nodig. ,,We weten dat er dubbelingen in zitten voor bepaalde groepen, maar dat is niet te voorkomen.”
 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Samenvatting GP van Emilia: Vrije training 1
  Play

  Samenvat­ting GP van Emilia: Vrije training 1