Volledig scherm
PREMIUM
De panden waar voorheen het Stedelijk Museum Zwolle huisde.

Deur op een kier voor archeologiecentrum in Zwolle

Hoewel cultuurwethouder Monique Schuttenbeld er niet aan wilde, wordt ze gedwongen toch nog eens te onderzoeken of er aan de Melkmarkt mogelijkheden zijn voor een belevingscentrum voor archeologie (erfgoedhotspot). Een overwinning voor stadsarcheoloog Hemmy Clevis, die onlangs een noodkreet sloeg in de Stentor.

Zwolle zou met de erfgoedhotspot een interactief archeologisch centrum krijgen dat zijn weerga niet kent in Nederland. Het zou onderdeel moeten uitmaken van het nieuwe geschiedenishart van de stad in de vroegere panden van het Stedelijk Museum Zwolle. De stichting Allemaal Zwolle werkt daar aan een nieuwe manier om de historie te vertellen. 

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.