Volledig scherm
Pathé Leidsche Rijn krijgt eind dit jaar een 4DX-zaal waarmee filmkijkers zich in een vierde dimensie kunnen bevinden. © Pathé

Deze film komt als eerste in de nieuwe 4DX-‘beleefzaal’ van Pathé Zwolle

videoNet voor de kerstvakantie neemt Pathé in Zwolle de nieuwe 4DX-zaal in gebruik. Deze ‘beleefzaal’ is helemaal volgepropt met technische snufjes: stoelen die schudden en kantelen, grote ventilatoren, geurverspreiders, sproeiers, sneeuwmachines, en stroboscopen om bliksem te simuleren. 

De 4DX-zaal is bedoeld om actie- en spektakelfilms nóg indringender te maken. De eerste film die op het programma staat is Star Wars en mogelijk wordt ook de nieuwe Jumanji-film die eind december uitkomt, in deze zaal vertoond.

De verbouwing van zaal 7 is inmiddels in volle gang. Eerst is de zaal volledig gestript, nu wordt een nieuwe tribune gebouwd die als onderstel voor de 124 nieuwe stoelen dient. In die tribune wordt een enorme massa elektronica verwerkt om de bezoekers straks alle kanten op te kunnen zwiepen. De stoelen bewegen per set van vier, vertelt Pathé-manager Dennis Tulleken. ,,Na het plaatsen van de stoelen gaan we heel veel installeren en heel veel testen. Voor de hele verbouwing staat ongeveer acht weken, dus we hopen half december te kunnen beginnen.”

In mei opende Pathé Nijmegen een 4DX-zaal. Kijk hieronder hoe verslaggever Geert Willems zijn eerste 4DX-film onderging:

  1. Hofnaaisters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is
    PREMIUM

    Hofnaai­sters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is

    Jaar in jaar uit vermaken twee Zwolse dames het pak voor de nieuwe Prins Carnaval. Zonder dat ze weten wie het is. De maten krijgen ze door en dan is het de kunst om het prinsenpak van de huidige hoogheid aan te passen aan het postuur van de nieuwe. Margriet Velthuis (74) en Nel Oterdoom (50) zijn de hofnaaisters van carnavalsvereniging de Eileuvers in Zwolle. ,,Noem ons maar coupeuses. Anders krijgen mensen van die gekke associaties.’’