Volledig scherm
Foto ter illustratie © Eveline van Elk

Deze wegen in Oost-Nederland zijn volgens jou onveilig

KaartOp deze wegen is het volgens de lezers van de Stentor onveilig. Op sommige punten is al jaren overleg met gemeente of provincie, voor andere wegen geldt dat (nog) niet. In deze interactieve kaart kunt u opzoeken welke wegen in uw omgeving gevaarlijk zijn. De redactie vult die de komende dagen aan en trekt de regio in voor een (of meerdere) artikel(en).

Tien jaar lang, elk jaar 50 miljoen euro om gevaarlijke verkeerssituaties aan te pakken. Minister Van Nieuwenhuizen (Verkeer) wil met het geld het aantal verkeersdoden omlaag brengen. Maar waar zijn die gevaarlijke en risicovolle wegen, fietspaden, kruispunten en rotondes die volgens u nodig aangepakt moeten worden?

We riepen de lezers op de, in hun ogen, gevaarlijke kruispunten te melden. En dat gebeurde massaal. De komende dagen vult de redactie de kaart aan. Redacteuren en verslaggevers trekken op basis ervan de regio in om al die verhalen over die kruispunten, rotondes, doorgaande wegen en sluipweggetjes in beeld te krijgen. En te achterhalen waarom er wel, of juist niets, aan te doen is.

Mist u nog een gevaarlijke weg, kruising of rotonde? Mail het ons via online@destentor.nl (Heeft u al gemaild en staat uw inzending nog niet op deze kaart? Dan wordt die nog verwerkt.)