Deze ‘zonnebank op wieltjes’ helpt Zwols ziekenhuis Isala in strijd tegen corona

videoEen soort verticale zonnebank op wieltjes doet binnenkort zijn intrede in het Zwolse ziekenhuis Isala. Het is een desinfectierobot, die met ultraviolette straling (UV-C) virussen en bacteriën kan doden. Een nieuwe stap in de strijd tegen het coronavirus, denkt Justin Eilander van het desinfectieteam van Isala. ,,En een stap naar verdere robotisering in de schoonmaak.’’

 1. TERUGLEZEN | Advocaten van kopstukken Zwolse drugsoorlog willen vrijspraak: ‘Politie is misbruikt door rivalen’

  TERUGLEZEN | Advocaten van kopstukken Zwolse drugsoor­log willen vrijspraak: ‘Politie is misbruikt door rivalen’

  Justitie acht Idris en Abas M. uit Zwolle schuldig aan moordpogingen, ontvoering, mishandeling en drugshandel. Gisteren zijn forse straffen geëist: 13 jaar cel voor Idris en 19 jaar cel voor Abas. Op de derde dag van het proces rond de Zwolse drugsoorlog is het de beurt aan de advocaten van de broers. Zij zullen urenlang verklaringen tegen Idris en Abas onderuit halen en gaan voor vrijspraak. Lees hier onder het liveblog terug van alle ontwikkelingen vandaag.
 2. LTO Noord roept staten- en raadsleden op tot ‘nee’ tegen zonnepark in weiland
  PREMIUM

  LTO Noord roept staten- en raadsleden op tot ‘nee’ tegen zonnepark in weiland

  Zeg ‘nee’ tegen zonnevelden op landbouwgrond. Die oproep doet LTO Noord in een brief, rechtstreeks aan Overijsselse Statenleden en gemeenteraadsleden in West-Overijssel. Volgens LTO moet het verbod een plek krijgen in de Regionale Energie Strategie (RES) West-Overijssel 1.0, waarover voor 1 juli moet worden besloten. Er moet steviger worden ingezet op zonnepanelen op daken, boerenerven en restgronden, vindt LTO, dat daarom ook heeft geweigerd te tekenen voor de concept-RES.
 1. Maakt het publiek het verschil in de Veste? 'Twente gaat winnen'
  Play

  Maakt het publiek het verschil in de Veste? 'Twente gaat winnen'

 2. Dit weekend afwisselend zon en bewolking
  Play

  Dit weekend afwisse­lend zon en bewolking