Volledig scherm
PREMIUM
Boeren demonstreren bij het provinciehuis van Gelderland. Belangenbehartiger LTO Noord riep op tot de actie en eist een opschorting van de beleidsregels rond stikstof. © ANP

Dit is waarom de boeren zo boos zijn op de provincies

De boeren zijn boos op de provincies. De maatregelen die zij hebben afgekondigd om de stikstofuitstoot te beperken zetten de landbouw extra op slot, zeggen de boeren. Hoe zit dat nu precies?

Om het verlenen van vergunningen voor bijvoorbeeld bouwprojecten weer op gang te krijgen, hebben de twaalf provincies vorige week een akkoord gesloten met het kabinet. De twaalf gedeputeerden zetten hun handtekening onder een pakket maatregelen, waarmee ze op korte termijn de stikstofuitstoot willen terugdringen. Op deze manier willen ze ruimte te creëren voor stilgelegde projecten.  

  1. Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematurendag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Ook Zwolle vraagt op Wereld Prematuren­dag aandacht voor veel-te-vroeg geboren kinderen

    Volgens de weersvoorspellingen pakken donkere wolken zich zondag 17 november samen boven Zwolle, maar de gemeente Zwolle en het Isala zullen deze sombere dag toch van kleur voorzien. Op die dag kleuren de Sassenpoort en het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang namelijk paars, de kleur van de Wereld Prematurendag. Dit om aandacht te vragen voor veel-te-vroeg geboren kinderen.