Volledig scherm
PREMIUM
Dominique van Gessel uit Zwolle met haar dochtertje. © eigen foto

Donor blijkt tóch niet geschikt: Zwolse Dominique is terug bij af in zoektocht naar een nier

videoEen wildvreemde, die bereid is om een nier aan je af te staan. Het lijkt een geschenk uit de hemel en zo voelde Dominique van Gessel (30) uit Zwolle het ook. Maar ze is terug bij af: de man die vorig jaar reageerde op haar oproep voor een donornier in de Stentor, moet afhaken. 

,,Het leek heel positief", vertelt de jonge moeder. ,,Het afgelopen half jaar zijn er allerlei onderzoeken geweest. Hij had niet de goede bloedgroep maar na veel testen was de conclusie dat het tóch zou kunnen. 

 1. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

  Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

  Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:
 2. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.