Volledig scherm
PREMIUM
De Zwolse stalker valt haar al jaren lastig. © Janneke de Jonge

Drents meisje (17) hoopt op lange straf voor stalker uit Zwolle die sinds haar negende verliefd op haar is

De 34-jarige L.P. staat donderdag voor de rechtbank in Assen, omdat hij ervan wordt verdacht dat hij een nu 17-jarig meisje uit Zuidlaren al jarenlang lastigvalt. Hij werd verliefd op het meisje toen zij 9 jaar was.

De man uit Zwolle is al vaak veroordeeld voor stalking van het kind. Het meisje hoopt dat P. dit keer voor lange tijd naar een gevangenis of een tbs-kliniek moet, want alleen dan is zij naar eigen zeggen veilig. Volgens haar vader wordt hem zwaar aangerekend dat hij begin dit jaar bij het meisje aan de deur is geweest en na zijn arrestatie vanuit de gevangenis nog een lange brief aan haar stuurde. Het Openbaar Ministerie (OM) wil voor de zitting niet vooruitlopen op de straf.

  1. Gemist? Driesterrenrestaurant De Leest kondigt eigen einde aan, burgemeester Noordoostpolder stopt plotseling en ‘langzame auto's’ levensgevaarlijk

    Gemist? Driester­ren­res­tau­rant De Leest kondigt eigen einde aan, burgemees­ter Noordoost­pol­der stopt plotseling en ‘langzame auto's’ levensge­vaar­lijk

    Meerdere mensen in de regio kondigden deze week aan te stoppen met hun werk. De kersverse burgemeester van de gemeente Noordoostpolder stopt per direct, liet hij maandag in een filmpje weten. Waarom? Dat blijft de hele week onduidelijk. Ook chefkoks Jacob Jan Boerma en Kim Veldman gaan iets anders doen, ze trekken de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. En ‘afvalman’ Richard krijgt massaal bijval nadat hij weigerde een boete te betalen voor het illegaal weggooien van afval in bak in Epe.