Volledig scherm
PREMIUM
De Meervalkolk in Zwolle, waar Bakker bestolen werd van haar portemonnee. © Google Streetview

Drie jaar cel geëist tegen verdachte van beroving Janny Bakker (84) uit Zwolle

Tegen de 34-jarige Roemeen Claudiu C., die ervan wordt verdacht in september vorig jaar de hoogbejaarde Janny Bakker voor haar huis in Zwolle te hebben beroofd, is drie jaar cel geëist. De officier van justitie liet dinsdag weten ongevoelig te zijn voor de ‘krokodillentranen’ van C., wiens handelwijze hij bestempelde als walgelijk en laf.

C. wordt ervan verdacht Bakker aan de Meervalkolk met geweld van haar portemonnee te hebben beroofd. Hij zou daarbij hulp hebben gehad van zijn vrouw. Het duo achtervolgde de destijds 84-jarige Bakker nadat ze boodschappen deed bij de Albert Heijn. De poging om na de diefstal bij de bank geld op te nemen mislukte echter omdat de bejaarde vrouw snel haar pas liet blokkeren. C. en zijn vrouw liepen enkele maanden later in Spanje tegen de lamp. Zijn partner mocht in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak naar Roemenië om voor hun kinderen te zorgen. Ze was er dinsdag echter niet. De dagvaarding bleek niet in orde.

  1. Justitie negeert advies: opnieuw tbs geëist voor steekpartij Zwolle
    PREMIUM

    Justitie negeert advies: opnieuw tbs geëist voor steekpar­tij Zwolle

    Het Openbaar Ministerie houdt vast aan tbs voor de man die vorig jaar in Zwolle een man neerstak. De 25-jarige Levi B. heeft een persoonlijkheidsstoornis waarvoor hij moet worden behandeld. De eis tot tbs zorgde voor veel verwarring bij de rechtbank in Zwolle, die de zaak heropende om deskundigen te horen. Dat gebeurde dinsdag. Zowel de psycholoog als psychiater van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie zijn niet voor de terbeschikkingstelling. Ze pleiten voor een klinische behandeling onder voorwaarden. ,,Dat is nog nooit geprobeerd. Die stap moet je niet overslaan.’’