Driekwart geeft privacy op en installeert direct corona-app op mobiel: ‘Levens redden is belangrijker dan privacy’

onderzoekEen overgrote meerderheid vindt het geen enkel probleem om een privacygevoelige app op hun mobiele telefoon te gebruiken als dat helpt om het coronavirus te bestrijden. Ruim driekwart is bereid om de app direct op zijn mobiel te installeren als het kabinet dat vraagt.

Dat blijkt uit een enquête op de site van de Stentor die door bijna vijfduizend mensen is ingevuld. Het kabinet wil verspreiding van het coronavirus monitoren via een app. Je mobiel houdt bij welke andere telefoons hij de afgelopen weken heeft ‘ontmoet’. Wie besmet raakt, geeft dat aan in de app, zodat alle personen met wie de mobiel contact heeft gemaakt een bericht ontvangen. Zo kun je op tijd in quarantaine of contact opnemen met de GGD.

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.