Volledig scherm
De brandweer haalde de dronkenlap veilig van het dak in Zwolle. © De Vries Media

Dronken man vlucht dak op in Zwolle: politie dreigt met taser

videoDe politie heeft vanavond op bijzondere wijze een dronken man in de boeien geslagen in Zwolle. De man moest door de brandweer van het dak worden gehaald.

De man vluchtte om nog onbekende oorzaak voor de politie, waarna hij een flat binnenging aan de Schuurmanstraat. De vlucht eindigde op het dak van de flat. Agenten gingen ook het dak op en probeerden de man in de boeien te slaan. Dat is niet eenvoudig, want de man werkte niet mee.

 ,,Hij was niet coöperatief. Agenten hebben gedreigd met een taser, maar uiteindelijk niet getaserd,’’ aldus politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. Volgens Westerhoff gaat het om ‘een bekende van de politie’. ,,De man is opgepakt voor openbare dronkenschap en het verstoren van de orde,’’ aldus de politiewoordvoerder.

Hoogwerker

De brandweer werd opgeroepen om de agenten en de arrestant veilig van het dak te halen. De verdachte werd daarna overgebracht naar het politiebureau. De brandweer kon na het klusje met de hoogwerker weer retour naar de kazerne.

Eerder dit jaar gebruikte de politie van Zwolle wel een taser om iemand in de boeien te kunnen slaan. Dat zie je in deze video:

  1. No Surrender-kopstuk Bilkoç uit Zwolle over rechtszaak: ‘Dat wordt vrijspraak. Ik trap geen zielige jongens in elkaar’
    PREMIUM

    No Surrender-kop­stuk Bilkoç uit Zwolle over rechtszaak: ‘Dat wordt vrijspraak. Ik trap geen zielige jongens in elkaar’

    No Surrender-kopstuk Ayhan Bilkoç (51) uit Zwolle staat dinsdag voor de rechter in Assen op verdenking van diefstal met geweld en afpersing in vereniging; hij zou als security- en incassoman van de motorclub in Emmen meerdere afvallige clubleden geld en goederen afhandig hebben gemaakt. De Zwollenaar ontkent. ,,Ik trap geen zielige jongens in elkaar.''