Volledig scherm
Sinterklaas bij de intocht vorig jaar. Zaterdag komt hij weer aan in de Zwolse binnenstad, een week later volgen intochten in zes wijken. © Frans Paalman

Druk programma voor Sinterklaas: de intochten in Zwolle

Uiteraard per boot komt Sinterklaas zaterdag aan op het Rodetorenplein in de Zwolse binnenstad. Tussen 14.00 en 17.00 uur komt de goedheiligman aan, trekt hij in een parade door de binnenstad en is hij bij het eindfeest in de Grote Kerk. Een druk programma, maar volgende week zal de goedheiligman nog meer energie moeten hebben.

Op zaterdag 23 november volgen nog zes intochten in de wijken. In winkelcentrum Zwolle-Zuid vanaf 09.30 tot 11.45 uur, waarna Sinterklaas exact op dat laatste tijdstip ook op station Stadshagen aankomt. Tussendoor, om 10.30 uur, doet de gulle gever ook al wijkcentrum Weijenbelt in Berkum aan. ’s Middags is Sinterklaas in Assendorp op het Assendorperplein, in De Bolder in de Aalanden en in het dorpshuis van Windesheim.

30 november

Een week later verdeelt de Spanjaard zijn krachten over Westenholte en Holtenbroek. Op beide plekken zal hij om 13.30 uur aankomen. In de eerstgenoemde wijk is dat in Het Anker, in Holtenbroek meert hij aan in de Prinses Margriethaven, om onder muzikale begeleiding van zijn pieten af te reizen naar een kinderfeest in het wijkcentrum.

  1. Typhoon betovert Dominicanenkerk in Zwolle
    PREMIUM
    VIDEO

    Typhoon betovert Dominica­nen­kerk in Zwolle

    In de intieme setting van de Dominicanenkerk legt de Zwolse rapper Typhoon zijn ziel bloot. De man die ooit overwoog dominee te worden, maakt van zijn optreden een muzikale geloofsbelijdenis en is in de oude kerk helemaal in zijn element. Hij wilde een beroerd en tegelijk bijzonder jaar graag afsluiten op de plek die hem door moeilijke tijden hielp. Op momenten dat de Zwolse rapper/zanger Typhoon het afgelopen jaar nauwelijks licht meer zag, zocht hij het kapelletje in het Dominicanenklooster op om zijn hoofd tot rust te laten komen.