Volledig scherm
PREMIUM
De muizenplaag is volgens betrokkenen erger dan andere jaren. © AD

Drukte bij ongediertebestrijders door muizenplaag: ‘Ik hou mijn hart vast’

Muizen rukken op. Ongediertebestrijders in de regio zeggen drukker te zijn met het bestrijden van de huismuis en veel boeren hebben last van veldmuizen. ,,Dit kan rampzalige gevolgen hebben”, zegt Bastiaan Meerburg, directeur van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD).

,,Het is een erg goed muizenjaar”, vertelt KAD-directeur Meerburg. Vanaf september merkt hij al dat boeren veel meer last hebben van veldmuizen. ,,Mensen zien een kat waarschijnlijk vaker met een muis thuiskomen, maar voor boeren zijn de gevolgen groot. Muizen kunnen de wortels van gras opeten. Ik ben recent bij een bedrijf geweest waar een heel perceel niet goed gebruikt kon worden doordat het vernield was. De schade voor melkveehouders is dan al snel 50.000 euro.”

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.