De Milligerplas in Zwolle trok donderdag veel bezoekers. Volgens burgemeester Peter Snijders bleef de drukte binnen de perken en was afsluiten net niet nodig. Hij wil bezoekersstromen in de toekomst gerichter gaan sturen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Milligerplas in Zwolle trok donderdag veel bezoekers. Volgens burgemeester Peter Snijders bleef de drukte binnen de perken en was afsluiten net niet nodig. Hij wil bezoekersstromen in de toekomst gerichter gaan sturen. © Frans Paalman

Drukte in regio IJsselland ‘op het randje’, naar boa's wordt goed geluisterd

Gemeentelijke toezichthouders kunnen in deze regio fatsoenlijk hun werk doen. Dat zegt Peter Snijders, burgemeester van Zwolle en voorzitter van Veiligheidsregio IJsselland. ,,De ervaring hier leert ook na Hemelvaartsdag dat mensen aanspreekbaar zijn en de aanwijzingen opvolgen.’’ Snijders trekt wel lering uit de drukke recreatieplassen afgelopen donderdag.

De stranden aan de Wijthmenerplas en Milligerplas in Zwolle, de Zwarte Dennen bij Staphorst en de Oldemeijer in Hardenberg stroomden in de loop van de zomerse Hemelvaartsdag vol. Bij de twee laatstgenoemde zwemvijvers werd besloten om de poorten enige tijd te sluiten. In Zwolle was dat niet nodig, al scheelde het volgens Snijders niet veel.

  1. Ricksen-biograaf uit Zwolle komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Fernando snoof en dronk terwijl hij ALS had’
    PREMIUM

    Rick­sen-biograaf uit Zwolle komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Fernando snoof en dronk terwijl hij ALS had’

    Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.