Kantorenwijk Hanzeland gezien vanaf de kant van het Engelse Werk. Zwolle ziet Hanzeland als haar tweede stadscentrum, waar duizenden extra woningen moeten komen. In de hoek tussen IJsselallee (onder) en Veerallee (links) worden naast Dinoland op de plek waar nu nog panden staan honderden woningen gebouwd, net als aan de andere kant van het spoor (ongeveer in het midden van de foto). Aan de andere kant van Hanzeland (rechtsachter) komen huizen op de Hanzebadlocatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Kantorenwijk Hanzeland gezien vanaf de kant van het Engelse Werk. Zwolle ziet Hanzeland als haar tweede stadscentrum, waar duizenden extra woningen moeten komen. In de hoek tussen IJsselallee (onder) en Veerallee (links) worden naast Dinoland op de plek waar nu nog panden staan honderden woningen gebouwd, net als aan de andere kant van het spoor (ongeveer in het midden van de foto). Aan de andere kant van Hanzeland (rechtsachter) komen huizen op de Hanzebadlocatie. © Foto Freddy Schinkel

Duizend nieuwe huizen in kantorenwijk Hanzeland, maar Zwolle heeft nog wel 9 miljoen euro nodig van Rijk

update + pollBinnen drie jaar wordt begonnen met de bouw van duizend nieuwe huizen in de Zwolse kantorenwijk Hanzeland. Maar daarvoor is hulp nodig van het Rijk. Negen miljoen euro. Dat bedrag wil wethouder Ed Anker hebben van minister Kajsa Ollongren om te starten met dit Zwolse megaproject.