Volledig scherm
Micah & Julia © Micah & Julia

Duo Micah & Julia uit Zwolle tekent contract in Amerika en komt met nieuwe single

De nieuwe single van het Zwolse duo Micah & Julia komt vandaag uit. Het nummer heet 2 en gaat over hun reis naar de Verenigde Staten. De twee vertrokken afgelopen zomer naar het Amerikaanse Nashville waar ze inmiddels een platencontract hebben getekend.

Het duo, dat bestaat uit de 18-jarige Micha Bartelds en de 20-jarige Julia Sabaté, dook tijdens hun eerste bezoek met Latin Grammy-winnares Femke Weidema de studio in. Weidema is een gerenommeerde songwriter in de Verenigde Staten.

Contract

Inmiddels zijn ze een tweede keer in Nashville geweest, waar ze een platencontract ondertekenden bij het label van Weidema en een tweede single opnamen die vrijdag is uitgekomen.

Het nummer gaat over de weg die Micah en Julia bewandelden om tot deze single te komen. Het was een droom voor ze om naar Nashville te gaan, het Mekka van de muziek. De invloeden van het artiestenduo komen uit de hoek van country, folk en jazz.

Optreden op Lowlands

De reizen naar Amerika vormden nieuwe hoofdstukken in de jonge carrière van Micah & Julia die al wat hoogtepunten kende.

Zo ontvingen de muzikanten de zogenaamde Hedon Beurs en wonnen ze de prestigieuze, landelijke finale van Kunstbende in Amsterdam, waarmee het duo zich verzekerde van optredens op grote festivals als Lowlands en MysteryLand.

Beluister de nieuwe single hier:

  1. Hofnaaisters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is
    PREMIUM

    Hofnaai­sters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is

    Jaar in jaar uit vermaken twee Zwolse dames het pak voor de nieuwe Prins Carnaval. Zonder dat ze weten wie het is. De maten krijgen ze door en dan is het de kunst om het prinsenpak van de huidige hoogheid aan te passen aan het postuur van de nieuwe. Margriet Velthuis (74) en Nel Oterdoom (50) zijn de hofnaaisters van carnavalsvereniging de Eileuvers in Zwolle. ,,Noem ons maar coupeuses. Anders krijgen mensen van die gekke associaties.’’