Eerste dieren buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle weg: ‘Dit doet pijn’

videoDe schapen zijn al weg, geiten worden in de ochtend opgehaald. Op de plaats waar jarenlang kinderen hebben genoten van dieren, is het een komen en gaan van mensen die dieren komen ophalen of willen hebben. Beheerder Ray Bergman kreeg honderden reacties uit het hele land nadat hij liet weten dat buurtboerderij De Ramshorst in Zwolle dicht gaat en hij voor ruim twintig dieren een nieuw plekje zoekt.

De ballonnen om de verjaardag van Cobus te vieren hangen nog in de stal. Twee weken terug was het geitje jarig, buurtkinderen hingen de ballonnen op. ,,Ze maakten er een groot feest van. Nee, we gaan geen feest vieren omdat we stoppen”, verzucht Bergman (53). ,,Via de mail kreeg ik meer dan 200 reacties. Mensen bellen mij de hele dag door.” Hij is beduusd van de reacties die hij kreeg op de sluiting van De Ramshorst. Dit is noodgedwongen vanwege te weinig vrijwilligers en financiële middelen.

 1. Brand in leegstaande tassenwinkel in Zwolle zorgt voor flinke rookontwikkeling

  Brand in leegstaan­de tassenwin­kel in Zwolle zorgt voor flinke rookontwik­ke­ling

  Brand in een vestiging van Van Beek Lederwaren aan de Kleine A in Zwolle heeft aan het eind van de middag voor een flinke rookontwikkeling gezorgd. ,,De eigenaar van het bedrijf kon het vuur zelf blussen, maar de brandweer is nog lange tijd bezig geweest met het ventileren van de ruimte. Ook bij de appartementen boven het bedrijf was sprake van rook en moest er geventileerd worden”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland.
 2. Gevangenissen in Zwolle, Zutphen en Lelystad scherpen regels aan na drama in zaak Michael P.
  PREMIUM

  Gevangenis­sen in Zwolle, Zutphen en Lelystad scherpen regels aan na drama in zaak Michael P.

  In gevangenissen in onder meer Zwolle, Zutphen en Lelystad zijn de verlofregels flink aangescherpt. Gedetineerden die zijn veroordeeld voor ernstige gewelds- en zedendelicten komen minder snel in aanmerking voor verlof, moeten terug naar een strenger gevangenisregime of verblijven daar langer. De aanscherping is het gevolg van de fouten die zijn gemaakt in de zaak rond Michael P. uit Zeewolde.