De naam van Tonnie Meijberg komt mogelijk op een straatnaambordje in de Zwolse wijk Kamperpoort, op de plek van de IJsselhallen.
Volledig scherm
PREMIUM
De naam van Tonnie Meijberg komt mogelijk op een straatnaambordje in de Zwolse wijk Kamperpoort, op de plek van de IJsselhallen. © Wilbert Bijzitter, Frans Paalman, bewerking de Stentor

Eigen straat voor illustere bloemenverkoper en kasteleinsvrouw op plek van IJsselhallen in Zwolle?

pollLoop je in de wijk Kamperpoort straks door de Rigterstraat, speel je tikkertje in de Tonnie Meijberglaan en laat je de hond uit in het Ome Rikuspark? Een meerderheid van de Zwolse gemeenteraad dringt erop aan om bij herontwikkeling van de IJsselhallenlocatie prominente personen uit de volkswijk te eren. 

 1. Wat voor evenementenhal kan de IJsselhallen opvolgen in Zwolle? Vier opties langs de meetlat
  Play
  PREMIUM
  Video

  Wat voor evenemen­ten­hal kan de IJsselhal­len opvolgen in Zwolle? Vier opties langs de meetlat

  Bij een stad als Zwolle hoort een (grote) evenementenlocatie. Maar dat de IJsselhallen verdwijnen, staat vast. En dus is de vraag: wat voor nieuwe evenementenhal past bij de stad? Een poptempel? Een creatief centrum in een oude fabriekshal? Wat is realistisch, wat is megalomaan? De Stentor maakt een rit door het landschap van evenementenlocaties en legt vier categorieën langs de Zwolse meetlat.