Gjalt en Cita Gaikema uit Dedemsvaart hebben vorig jaar voor hun ramen in de woonkamer thermofolie aangebracht waarmee ze het raam beter isoleren. Daar zijn ze zo tevreden over, dat nu ook de ramen in de keuken aan de beurt zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Gjalt en Cita Gaikema uit Dedemsvaart hebben vorig jaar voor hun ramen in de woonkamer thermofolie aangebracht waarmee ze het raam beter isoleren. Daar zijn ze zo tevreden over, dat nu ook de ramen in de keuken aan de beurt zijn. © Alex Mulder

Energieprijzen schieten door het dak: met deze tips gaat je gasverbruik fors omlaag (en het kost niets)

De gasprijzen schieten door het dak en de energierekening dreigt voor veel mensen onbetaalbaar te worden. Zaak dus ons gasverbruik flink omlaag te brengen. Maar hoe doe je dat zonder forse investeringen? We vroegen het aan onze lezers en zij kwamen met talrijke slimme én betaalbare adviezen. Doe er vooral je voordeel mee.

2 reacties

 • Jan van Weert

  2 weken geleden
  Aanvulling op mijn eerdere reactie: De thermofolie is opgevolgd door een acrylplaat aan de binnenkant. Deze oplossing heeft het ca 15 jaar uitgehouden. Iets duurder in aanschaf, maar op termijn voordeliger.
 • Jan van Weert

  2 weken geleden
  Tip 2: Thermofolie voor het raam ,,Ik ken dit niet persoonlijk, maar ik kan me goed voorstellen dat het werkt. Je creëert er een dun laagje stilstaande lucht mee, dat isoleert.” Dit hebben wij al in begin '80er jaren in een flat met enkel glas met succes gedaan. Tevens voor balkondeuren, die wij niet gebruikten bolletjesplastic aan de buitenkant met latjes op de kozijnen gemonteerd. Het resulteerde in een besparing op gas van ca 20%.
 1. PEC Zwolle-verdediger laat personeel en investeerders sushizaken in de kou staan: ‘Tienduizenden euro’s schuld’
  PREMIUM

  PEC Zwol­le-verdediger laat personeel en investeer­ders sushizaken in de kou staan: ‘Tiendui­zen­den euro’s schuld’

  Personeelsleden krijgen maandenlang geen salaris en investeerders en de aannemer zeggen nog tienduizenden euro’s te krijgen van Sushi Roku uit Zwolle. Het bedrijf van PEC Zwolle-verdediger Sai van Wermeskerken en zijn compagnon heeft twee sushirestaurants. ,,Hier lusten de honden geen brood van’’, noemt de aannemer de situatie. Een aangifte wordt onderzocht.