Toen het nog mocht: drukte voor de Handwerkbeurs in de IJsselhallen. Zwolle wil graag een nieuwe evenementenhal, maar schoof die plannen eerder voor zich uit vanwege corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Toen het nog mocht: drukte voor de Handwerkbeurs in de IJsselhallen. Zwolle wil graag een nieuwe evenementenhal, maar schoof die plannen eerder voor zich uit vanwege corona. © Frans Paalman

Evenementenland ligt op z’n gat, maar Zwolle gaat besluit over ‘nieuwe IJsselhallen’ niet weer uitstellen

VideoKomt er een opvolger van de IJsselhallen in Zwolle? En zo ja, waar dan? Die zoektocht wilde de gemeente in april dit jaar al starten, maar omdat corona de evenementensector hard raakte, werd het proces uitgesteld naar dit najaar. Schoppen de nieuwe coronamaatregelen de planning wederom in de war?

 1. Wat voor evenementenhal kan de IJsselhallen opvolgen in Zwolle? Vier opties langs de meetlat
  Play
  PREMIUM
  Video

  Wat voor evenemen­ten­hal kan de IJsselhal­len opvolgen in Zwolle? Vier opties langs de meetlat

  Bij een stad als Zwolle hoort een (grote) evenementenlocatie. Maar dat de IJsselhallen verdwijnen, staat vast. En dus is de vraag: wat voor nieuwe evenementenhal past bij de stad? Een poptempel? Een creatief centrum in een oude fabriekshal? Wat is realistisch, wat is megalomaan? De Stentor maakt een rit door het landschap van evenementenlocaties en legt vier categorieën langs de Zwolse meetlat.