Volledig scherm
Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. © Foto Frank jansen

Extra geld voor hulp aan familiebedrijven

Er komt extra geld om familiebedrijven in Overijssel ‘klaar te maken voor de toekomst’. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat maakte dat gisteren bekend. In totaal draagt het ministerie 400.000 euro bij. De provincie Overijssel investeert eenzelfde bedrag. 

Gedeputeerde Eddy van Hijum toont zich ‘blij met de erkenning en bijdrage’. Het gaat om de zogenoemde Family Next, MKB Deal familiebedrijven. De provincie trekt bij de deal samen op met het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Windesheim, de Hogeschool Saxion, ondernemersloketten bij gemeenten en regionale werkgevers- en brancheorganisaties.

Doel van de MKB-deal is om familiebedrijven te stimuleren om te vernieuwen en in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen als duurzaamheid, digitalisering en robotisering. 

Van Hijum: ,,Zeventig procent van de Overijsselse ondernemingen is familiebedrijf. Het is de kurk waar de regionale economie op drijft. Voor de continuïteit is het belangrijk dat deze bedrijven inspelen op actuele maatschappelijke opgaven en technologische uitdagingen. De ervaring leert dat deze bedrijven daar soms wat hulp van buitenaf bij kunnen gebruiken.”

Het gaat om kostbare ontwikkelingen, zegt hij. ,,Het moet in de bedrijven duurzamer, slimmer, efficiënter. Daar willen we via deze deal bij helpen.”