Volledig scherm
Famke Louise is een van de blikvangers van Kingdance Zwolle 2020. © Boaz Timmermans

Famke Louise en Ronnie Flex op Kingdance in Zwolle

Ondanks teleurstellende weersomstandigheden bracht Kingdance Zwolle vorig jaar duizenden mensen op de been. De bezoekers konden onder meer kijken naar een optreden van Famke Louise. De zangeres is ook dit jaar van de partij. De organisatie maakte de line-up voor Kingdance Zwolle 2020 op Koningsdag 27 april vandaag bekend. 

Naast Famke Louise staan op het hoofdpodium ook Ronnie Flex, Kris Kross Amsterdam, JeBroer, Freddy Moreira, Stuk, The Darkraver vs Outsiders, Yung Felix, Sjaak, Childsplay, Kalvijn, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Dansado & de Feestneger op het programma. Het volledige programma is te zien op www.kingdance.nl. 

De officiële Early Bird verkoop van Kingdance gaat zaterdag 25 januari 10:00 uur van start. Early Bird tickets kosten 15 euro en zijn beperkt beschikbaar. Het festival was in 2019 ruim van tevoren uitverkocht, dus liefhebbers moeten er vroeg bij zijn. 

Asfalteren 

Kingdance Zwolle werd de voorbije jaren gehouden op het vroegere terrein van Scania-importeur Beers aan de Grote Voort. Omdat daar de nieuwe WRZV-hallen worden gebouwd, wijken de feesten uit naar een lap grond aan de overkant. Daar zat in het verleden de milieustraat van ROVA (Regionaal Orgaan Verwijdering Afvalstoffen). Dit nieuwe - tijdelijke - evenemententerrein wordt gecombineerd met een parkeerplaats voor vrachtwagenchauffeurs. Als ondergrond zou puin worden gestort, maar dat blijkt nu toch niet te kunnen. Veiligheidsregio IJsselland liet de gemeente in een eerder stadium al weten dat een puinverharding te riskant is voor het organiseren van evenementen. 

Om veilig evenementen te kunnen organiseren heeft de gemeente gekeken naar een paar alternatieven. Vlonders bijvoorbeeld, die alleen tijdens het festivalseizoen eind april en begin mei worden ingevlogen. Uiteindelijk blijkt asfalteren van het hele terrein de voordeligste optie. Zwolle houdt er rekening mee dat de klus niet tijdig kan worden geklaard. Eigenaar John Althoff van High Energy Events liet in december in gesprek met de Stentor weten dat hij zich geen zorgen maakt. 

Het festival kan, ondanks de verplaatsing naar een nieuw evenemententerrein, ook dit jaar weer 30.000 bezoekers kwijt. 

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.