De brand vond plaats aan de achterzijde van de woning aan de Oosterlaan.
Volledig scherm
De brand vond plaats aan de achterzijde van de woning aan de Oosterlaan. © Noud Zuiderhoek

Felle uitslaande brand bij studentenhuis in Zwolle: ‘Ik zag ineens vlammen bij mijn raam’

updateBij een woning aan de Oosterlaan in Zwolle is vanavond brand uitgebroken. De brand ontstond aan het begin van de avond in een studentenhuis. Tegen 18.45 uur werd de brand gemeld. Bij de brand kwam al snel veel rook vrij.

,,Ik zag ineens vlammen bij mijn raam,’’ vertelt Noud Zuiderhoek. Hij woont op de eerste etage van het studentenhuis ernaast en ging vervolgens naar buiten. Volgens een andere getuige zou de brand zijn ontstaan op een matras, dat buiten lag. Het matras vloog door nog onbekende oorzaak in brand en sloeg vervolgens over naar een heg. Vervolgens grepen de vlammen snel om zich heen.

,,De brand is korte tijd uitslaand geweest, aan de achterzijde van het pand. De brand is inmiddels al meester,’’ meldde  brandweerwoordvoerder Maurice van Zoelen een halfuur na uitbraak. De brandweerwoordvoerder kon vertellen dat bij de brand ook een schutting en een tuinset in vlammen opging. ,,Naar de precieze oorzaak van de brand wordt nog onderzoek verricht,’’ aldus Van Zoelen. 

Ventileren

Bewoners van de studentenwoning en omliggende panden stonden al snel buiten op straat. Zij keken vervolgens toe hoe de brandweer het vuur doofde. De brandweer ging vervolgens over op het ventileren van de woning en omliggende panden.

Brandweerwoordvoer van Zoelen vertelt dat een schoonmaakploeg 's avonds is begonnen met het schoonmaken van de studentenwoning. De woning liep onder meer roet- en rookschade op. Het is niet bekend of alle bewoners vanavond nog terug kunnen naar hun woning. 

De politie zette de Oosterlaan tijdens de brand af, zodat de hulpdiensten alle ruimte hadden om te werken.

De brand vindt plaats aan de Oosterlaan, tegenover het station van Zwolle.
Volledig scherm
De brand vindt plaats aan de Oosterlaan, tegenover het station van Zwolle. © Ewoud ten Kleij
De brand vindt plaats aan de Oosterlaan, tegenover het station van Zwolle.
Volledig scherm
De brand vindt plaats aan de Oosterlaan, tegenover het station van Zwolle. © Ewoud ten Kleij