Volledig scherm
Het Atelier aan de Assendorperdijk © Frans Paalman

Financiële gevolgen van afketsen Zwols scholenplan in Assendorp onduidelijk

Het is nog niet bekend wat de financiële gevolgen zijn voor de gemeente Zwolle nu het plan mislukt is om basisscholen Het Atelier en Het Mozaïek in één nieuw schoolgebouw onder te brengen. Dit liet wethouder Michiel van Willigen maandagavond weten.

Coalitiepartij VVD wilde naar aanleiding van een artikel in de Stentor weten hoe het volgens Van Willigen nu verder moet met de scholen in de Zwolse wijk Assendorp. Nadat het bestuur van stichting Catent, waar Het Atelier onder valt, in december de stekker uit het gezamenlijk overleg trok, zijn de partijen terug bij af. Catent kon zich niet langer vinden in de gezamenlijke koers, nadat eerder ook al ouders en buurtbewoners hun onvrede hadden geuit over de plannen in verband met het bouwvolume, de verkeersdruk en het karakter van de scholen. Het betekent dat het idee om een gloednieuw gezamenlijk gebouw neer te zetten op het terrein van Het Atelier aan de Assendorperdijk losgelaten is.

Forceren

Volgens Van Willigen staan de ‘budgettaire kaders’ voor de huisvesting van de scholen nog steeds overeind. Eén nieuw gebouw neerzetten is goedkoper dan twee afzonderlijke schoolpanden, maar het is op dit moment volstrekt onduidelijk welke scenario's er op tafel gaan komen en wat de kosten daarvan zijn. ,,Er moet een andere oplossingsrichting gezocht worden, maar we gaan als gemeente niet proberen om geforceerd iets tot stand te brengen.’’ Nieuwbouw is nodig omdat de schoolgebouwen sterk verouderd zijn. Van Willigen bespreekt de situatie binnenkort met alle Zwolse scholenbesturen.