Volledig scherm
PREMIUM
Partijleider Thierry Baudet (links) en Theo Hiddema vertegenwoordigen FvD in de Tweede Kamer. © Reinier van Willigen

FvD zwijgt in de provincie: 'Schoffering van verkiezingen'

Lijsttrekkers reageren niet op vragen. Partijprogramma's? Niet te vinden. Openingsdebat in Overijssel? Afgezegd. Promotiefilmpje in Flevoland? Nee, bedankt. Forum voor Democratie doet wel mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten, maar houdt zich oorverdovend stil.

Voor de meeste provinciale partijen is de campagne al lang begonnen, maar niet voor Forum voor Democratie (FvD). Het is onduidelijk wat de partij precies wil bereiken in Overijssel, Gelderland en Flevoland. De afdelingen van FvD hebben zes weken voor de verkiezingen nog geen partijprogramma's gepubliceerd. De kieslijsten staan inmiddels online op de eigen website, maar deze zijn alleen toegankelijk via een omweg.

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’