Volledig scherm
PREMIUM
Partijleider Thierry Baudet (links) en Theo Hiddema vertegenwoordigen FvD in de Tweede Kamer. © Reinier van Willigen

FvD zwijgt in de provincie: 'Schoffering van verkiezingen'

Lijsttrekkers reageren niet op vragen. Partijprogramma's? Niet te vinden. Openingsdebat in Overijssel? Afgezegd. Promotiefilmpje in Flevoland? Nee, bedankt. Forum voor Democratie doet wel mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten, maar houdt zich oorverdovend stil.

Voor de meeste provinciale partijen is de campagne al lang begonnen, maar niet voor Forum voor Democratie (FvD). Het is onduidelijk wat de partij precies wil bereiken in Overijssel, Gelderland en Flevoland. De afdelingen van FvD hebben zes weken voor de verkiezingen nog geen partijprogramma's gepubliceerd. De kieslijsten staan inmiddels online op de eigen website, maar deze zijn alleen toegankelijk via een omweg.

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.