Een klassieke papegaai op een van de eerdere edities van de Zwolse Vogelmarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een klassieke papegaai op een van de eerdere edities van de Zwolse Vogelmarkt. © Frans Paalman

Geen extra maatregelen op Zwolse Vogelmarkt voor viruspreventie: ‘We controleren elk jaar streng’

De Zwolse Vogelmarkt treft geen extra maatregelen tegen ziekteverspreiding. De beurs is komend weekeinde in de IJsselhallen in Zwolle. De uitbraak van het coronavirus in China, op een markt waar ook dieren worden verhandeld, zorgt niet voor verscherping van de controle. ,,Wij voeren elk  jaar strenge controles uit en hebben hoge hygiënestandaarden. Meer dan dat kunnen we niet doen.’’

Volgende week zaterdag wordt het weer een getjirp van jewelste tijdens de grootste vogelmarkt van West-Europa in de IJsselhallen in Zwolle. Jorg Heesakkers, organisator van deze 71ste editie van de markt, legt uit dat de preventie van het verspreiden van dierziektes elk jaar belangrijk is. ,,We hebben elk jaar dezelfde voorwaarden voor verkopers om naar binnen te mogen met de vogels. Zo moeten de kooien schoon zijn, de dieren gezond en mogen ze niet met te veel tegelijk gehouden worden in een kooi.” 

  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.