Kindvloggers.
Volledig scherm
PREMIUM
Kindvloggers. © Dagmar Heikens

Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

VIDEOZe testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”

Zanger. Acteur. Profvoetballer. Tien jaar geleden werden deze beroepen vaak genoemd als je kinderen vroeg wat ze later wilden worden. Tegenwoordig is de kans groot dat het antwoord luidt: ‘YouTuber’. Uit recent Brits-Amerikaans onderzoek bleek dat kinderen vooral een carrière als vlogger ambiëren. 30 procent gaf aan een populair eigen YouTube-kanaal te willen runnen.

  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.