Asielzoekers bij het terrein van de aanmeldlocatie van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in Ter Apel. Wanneer ze een verblijfsvergunning krijgen, moeten gemeenten huisvesting bieden. Dat lukt vaak niet binnen de gestelde termijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Asielzoekers bij het terrein van de aanmeldlocatie van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in Ter Apel. Wanneer ze een verblijfsvergunning krijgen, moeten gemeenten huisvesting bieden. Dat lukt vaak niet binnen de gestelde termijn. © ANP

Gemeente Zwolle gaat jonge statushouders dwingen om samen onder één dak te wonen

De Zwolse proef met het vrijwillig laten samenwonen van jonge statushouders is mislukt. Het afgelopen jaar heeft geen enkele asielzoeker met een verblijfsvergunning aangegeven een huurhuis met een ander te willen delen. De gemeente Zwolle gaat ze nu dwingen.

0 reacties

  1. Zwolle wil graag energiebesparing doorvoeren, maar kampt met probleem: ‘De woningen zijn niet van ons’
    PREMIUM

    Zwolle wil graag energiebe­spa­ring doorvoeren, maar kampt met probleem: ‘De woningen zijn niet van ons’

    Met het Zwolse Isolatieprogramma als leidraad wil de gemeente Zwolle komende jaren in volle vaart vooruit op het gebied van energiebesparing. Hoe? Met meer energiecoaches, extra maatregelen om financieel kwetsbare huishoudens mee te nemen en betere aansluiting op de bouw-, installatie- en isolatiesector. ,,Er wordt veel tijd besteed aan offertes die niet doorgaan.”